četrtek, 3. januar 2008

Best of....me

Tako, leto je naokoli in na glavo mi je padla zamisel, da malce pogledam, kaj sem v preteklosti že ustavil. Fotografiji, kot hobi, se posvečam kakšni 2 leti od tega zadnje leto bolj intenzivno. Spodaj bo nekaj fotk, katere so nekako postavile različne mejnike in zadovoljstva na moji poti.


Tole je fotograijfa za ketero sem naredil največ posnetkov. Potrebnih je bilo kakšnih 330 posnetkov, da sem dobil dva uporabna. Studio? Ja ta je dobra, še stativa nisem imel, niti ročnega prožila ali fleša :) Zadeva je potekala tako, da sem v eni roki držal aparat, v drugi pomarančo, nad menoj pa je bila namizna svetilka. Ob metanju pomaranče v vodo, sem skušal ujeti pravi trenutek :)
OsvežitevKlasična fotka iz ZOO. Meni je ostala v spominu predvsem zaradi porabljenega časa v PSu, saj so bile skozi celo fotko sive črte (posledica varnostne mreže, aparat pač ni bil zmožen močnejšega zooma, da bi se ji lahko izognil). Pred dvema letoma mi je to predstavljalo kar velik izziv, uspelo pa mi je tole...
Žejen svobode

Spodnja mi je ostala v spominu zaradi samega motiva. Gre za eno zadnjih fotk Smartija, kateri nas je, zaradi bolezni, zapustil pri 4ih mesecih.
Sleeping artPrvi uspeli poizkus portreta z manualnim Heliosom 44. Eno leto stara Brina, mi je veselo pozirala, sam pa sem bil nad rezultatom navdušen.
Nedložne očiKdo gre?


Sledilo je še nekaj fotk, na katere sem osebno "ponosen" vendar so v veliki večini že na blogu, tako da se ne bom ponavljal :)
Pozdrav, Luka

4 komentarji:

Žiga Gričnik pravi ...

Ja zanimivo je takole ob koncu starega leta oz. začetku novega pobrskati nazaj po arhivu in ugotoviti kaj ti je uspelo fotografirati. Včasih se najde marsikatera fotografija, ki jo pogledaš z drugačnimi očmi kot ob času nastanka fotke.

Luka Podgoršek pravi ...

Ja res je. Še bolj bo zanimivo ko bomo take fotke gledali čez recimo 10 let :)

kiki-c pravi ...

Svetovna fotka (kod gre)!
Doživeto ful pa taka slika je "mehka"
Svetloba je taboljša super!

Tina pravi ...

najlepši sta fotografiji z malo Brino
njena mami